Het ADHD centrum is gesloten.

Ben je een collega en geïnteresseerd in een samenwerking voor onze leads? Neem dan contact op via dit contact formulier.

Voor het aanmelden is geen wachttijd. De behandelwachttijd bedraagt 1 week.

Kenmerken ADHD en symptomen

Wat is ADD?

Moet je je kind de hele dag door aansturen en op gang "duwen"? ("Hang je jas aan de kapstok"! "Ga nu starten met je huiswerk". "Ruim je rommel nou eens op"! "Let nou toch eens op"! "Zit je weer te dromen"?). Deze opmerkingen horen kinderen met ADD heel vaak.

Attention Deficit Disorder

ADD is een Engelse afkorting voor "Attention Deficit Disorder". In het Nederlands spreken we van een aandachtstekortstoornis. Je hersenen blijven maar op de rem staan. ADD wordt veroorzaakt door een tekort aan dopamine in je hersenen. Dopamine is een transportstof (een neurotransmitter) die prikkels in de hersenen overdraagt. Dus als je tegen een ADD-er zegt "Hang je jas eens aan de kapstok" of "ga je huiswerk nu toch maken" en de ADD-er zegt: "Ja, dat doe ik zo", dan komt hij/zij vervolgens niet op gang, omdat door het tekort aan dopamine de boodschap in zijn/haar hersenen niet wordt doorgegeven en dus blijft hij/zij zitten.

Iemand met ADD kun je vergelijken met een auto: maar dan een auto met een dubbele rem en alléén een eerste versnelling, die op de grote weg 100 km móet rijden met de grote stroom. Nou, die auto wil je wel aanduwen.

Kenmerken- ADD Symptomen
ingrid scholtens dyslexie centrum eindhoven dyslexieonderzoek

Informatie een over ADHD onderzoek & ADD testen

Het ADHD onderzoek zal worden uitgevoerd door:
drs. I.E.E. Scholtens: GZ.psychologe, psychologe NIP, kinder- en jeugdpsychologe, orthopedagoge, luistertherapeute te Eindhoven

Zie hiervoor het: Centrum voor luistertherapie of het Dyslexie Centrum Eindhoven.

Email: i.e.e.scholtens (a) adhdcentrum-eindhoven .nl  |  Adres: Elzentlaan 23  -  5611LG  -  Eindhoven  |  Tel.: 040-2120686  -  Fax.: 040-2126817  |  Of gebruik het: Contactformulier